Alternatieve Energie en Duurzame Energie | 3 Duurzame Energiebronnen

door | aug 16, 2016 | Alternatieve Energie, Duurzame Energie, Duurzame Energiebronnen | 0 Reacties

We hebben het allemaal wel een keer gehoord over alternatieve energie en duurzame energie, maar wat is nou alternatieve energie en wat kun je met duurzame energiebronnen?

Eerder had ik ook een artikel over Wat is Groene Energie?. Nou groene energie, duurzame energie en alternatieve energie zijn allemaal het zelfde. Wel geldt de voorwaarde:

De Alternatieve energie of duurzame energie moet afkomstig zijn van een natuurlijke bron zoals: zon, wind en regen. De alternatieve energie wordt zo genoemd omdat het een alternatief is van de gewone energie oftewel de grijze stroom.

De meest gebruikte Duurzame energiebronnen in Nederland..

  •  Wind-energie
  •  Zonne-energie
  •  Energie uit biomassa

Wind-Energie.

Windenergie is energie die wordt gewonnen d.m.v een beweging in de lucht of ergens, ookwel bekend als (kinetische energie). Vervolgens wordt deze gewonnen windenergie omgezet in stroom. Er zijn Groene energie leveranciers, die alleen maar wind energie aanbieden aan hun consumenten. Deze geleverde energie is ook echt 100% groen. Het wordt opgewekt d.m.v een natuurlijke energiebron, namelijk de wind zelf. Echte Groene energieleveranciers maken meestal van deze vorm gebruik. Je kunt het ook aflezen op de stroometiket van een alternatieve energieleverancier.

Hieronder de voor-en nadelen van deze duurzame energie:

Voordelen wind-energie:

1. Deze stroom wat wordt opgewekt met bron als wind, is %100 groen.

2. Je kan precies volgen hoeveel wind-energie je zelf hebt gebruikt, of juist bekijken hoeveel je hebt opgewekt met je eigen windmolens. (Sommige duurzame energieleveranciers, geven men de mogelijkheid om een aandeel windmolen te kopen of te huren.)

*Dankzij deze extra duurzame energie-cadeautje, produceer je soms meer stroom dan dat je eigenlijk opwekt 😀
Qurrent energie, geeft jou als consument zijnde precies een overzicht van je opgewekte windenergie en je gebruikte windenergie
Bekijk hier het artikel van Qurrent Energie.

3. Windenergie staat bekend als een onuitputbare bron, wind is gratis. Hoe meer het waait des te meer er wordt opgewekt.

4. Investeren in windenergie of wind-aandelen is heel makkelijk, en de productie wordt real-time aangegeven.

5. Wanneer men windenergie gebruikt, wordt het milieu niet beschadigd.

Nadelen wind-energie:

1. Windenergie, zelf is wel 100% groen, maar het elektriciteit en andere middelen die worden gebruikt om windenergie te produceren, zijn niet %100 groen.

2. Niet elke energieleverancier, geeft de mogelijkheid om je stroom te kiezen uit %100 windenergie. Deze energie wordt soms aangeboden als %60 wind en de overige 40% energie uit biomassa.

3. Wanneer er niet genoeg wind, is wordt er ook minder wind-energie opgewekt. Dus je kan nooit onbeperkt, windenergie gebruiken.

4. Windmolens, zijn grote dingen. Deze windmolens nemen een grote plek in beslag, wat neer komt op horizonvervuiling. Dit houdt in dat er ruimte in beslag genomen wordt in een bepaald gebied.

5. Je kan niet heel veel investeren, in windenergie. Er is een bepaalde niveau, zodat er niet teveel opgewekt wordt. Een overvloed aan windenergie, die wordt geproduceerd door de consument zelf is weer in nadeel voor de energieleveranciers. Aangezien het anders gratis energie wordt.

Zonne-energie

Zonneenergie wordt simpelweg opgewekt d.m.v een zonnepaneel. Let op er is een verschil tussen een zonnepaneel en een zonne boiler. Deze zonnepaneel bevat zonnecellen. Deze zonnecellen nemen de zonlicht op, en vervangen deze met de elektriciteit. De zonlicht(duurzame energiebron) wordt vervolgens omgezet is in stroom.
De zonnepanelen worden vaak gebruikt als een alternatieve energie. Er zijn er ook leuke voordelen voor!

Hieronder de voor-en nadelen van deze duurzame energie:

Voordelen zonne-energie:

1. Zonne-energie, opwekken is algemeen bekend, je bouwt een aantal zonnepanelen op je dak of in je achtertuin waar beschikbaar is. En door het hele jaar door wordt er automatisch energie opgewekt.

2. Zonne-energie opwekken wordt door de overheid gestimuleerd, wanneer men zonnepanelen gaat zetten op het dak. Heeft men recht op en een vergoeding. Wat soms oploopt tot €15,000. Hiervoor moet je naar je eigen gemeente en aangeven dat je zonnepanelen gaat zetten.

3. Elke energieleverancier betaalt je uit, voor de opgewekte zonne-energie. Wek je meer op dan je gebruikt of wil je juist alles wat je hebt opgewekt verkopen? Dan moet je dat ook doen want deze mogelijkheid bestaat!  Raadpleeg je eigen energieleverancier voor meer info.

3. Zonneenergie wordt ook aangeboden door energieleveranciers zelf. Soms koop je de zonnepanelen voor heel goedkoop of je hoeft er juist niks voor te betalen. De energieleverancier zegt dan wel dat de opgewekte energie binnen de eerste jaar of de eerste twee jaar wordt geconsumeerd naar de energieleverancier zelf.

4. Men heeft ook de mogelijkheid om de totale opgewekte zonne-energie te compenseren met het eindjaarnota. Het totaal bedrag voor de opgewekte energie, wordt weggehaald van het totaal jaarbedrag.

Nadelen zonne-energie:

1. Zonnepanelen zetten kost veel werk, en neemt tijd in beslag.

2. Je hebt recht op een vergoeding door de overheid, maar de vervolg-procedure neemt ook tot 6 weken de tijd. Dus het is niet zo do dat: nadat je zonnepanelen hebt gezet het vergoedingsbedrag, al gelijk volgende week op je rekening wordt gestort

3. Het bedrag voor opgewekte zonneenergie verschilt soms heel erg per energieleverancier. Het kan oplopen tot 0.8 cent! Dus wanneer je kiest om je zonneenergie te verkopen, zou ik je nog wel aanraden om een energieleverancier kiezen die een hoog bedrag voor uitkeert. Een mooi voorbeeld is die van Qurrent Zonnepanelen Vergoeding. Qurrent geeft een mooi vergoeding voor zonnepanelen.

4. Je hebt niet precies altijd inzicht op je opgewekte zonne-enerige, wat soms tegenvalt. Natuurlijk zijn de energieleveranciers verplicht om dit aan te tonen. Maar toch zou ik adviseren om een zonnepanelen energiemeter te gaan gebruiken.

Wil je zonne-panelen laten zetten of ze verhuren? Zonnemarkt geeft je deze mogelijkheid. Bereken nu bij Zonnemarkt. Zeer aantrekkelijke prijzen. Vergeet niet in te schrijven voor de nieuwsbrief, zo ontvang je de beste aanbod altijd via de mail.

Energie uit biomassa

Alles wat wij eten wat van nature afkomstig is gooien we weer weg, soms eten we het op en gooien we het weg maar soms hebben we helemaal geen trek in en dan gooien we het alsnog weg. Alles wat elke donderdagochtend door de vuilnisman wordt opgehaald voor je deur wordt hergebruikt. Bij energie uit biomassa  worden de restafval of vuil verbrandt en daaruit schijnende energie is bioenergie. Biomassa wordt heel vaak in Nederland toegepast. Het is een duurzame energie die minder opvallend op is op de huidige energiemarkt.

Hieronder mooi uitgelegd door Indaver:


Zijn er dagelijks mensen die alternatieve energie of groene energie gebruiken?

Zoals ik het net ook had verteld er zijn op de huidige markt heel veel groene energie leveranciers, die alternatieve energie aanbieden. Maar niet alle energie leveranciers doen wat-ie-beloofd, Veel gewone energiemaatschappijen verkopen inkgekochte stroom vanuit het buitenland, die wordt beschouwd als ‘groene stroom’ maar in werkelijkheid niets te maken heeft met echte groene stroom. Ze kopen simpelweg stroom in en wordt verkocht als groene stroom. De echte groene stroom kan je trouwens op de homepage zelf vergelijken.

Er zijn nu meer dan 800.000+ duizend mensen die gebruik maken van groene energie. Voor meer info hierover kan je terecht op een ander artikel, die als name de voordelen van groene energie verteld. En ook hoe makkelijk het is om het toe te passen… Voordelen Groene Stroom


Wat vind jij hiervan? Ben je van plan om echte groene stroom te gaan gebruiken? We hebben een reactieveld hieronder. We horen graag een mening. Een Share, like of G+ wordt uiteraard zeer gewaardeerd!

Wacht niet langer met Energie Vergelijken!

De Energieprijzen liggen nu momenteel op drempel. De overstapservice is Gratis. Wacht niet langer en profiteer!

Vergelijk Energie | Ontvang de beste Aanbod!

01. Qurrent Energie Extra Korting

02. Volg Peter op Twitter

03. Like ons op Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

04. Web Only Actie van Engie

06. Ontvang gratis De beste Aanbod.

07. Abonneer voor gratis Luxe Extra's!

08. Kortgeleden Gereageerd:

Supertoffe Uitleg

★★★★★
5 5 1
Duidelijk, stap voor stap uitgelegd. Ik heb het gedeeld en verstuurd naar mn vrienden.

Duidelijk

★★★★★
5 5 1
Duidelijk uitgelegd!
Bedank iedereen die heeft beoordeeld.
Nette website.
Een waardevolle artikel, en een overzichtelijke uitleg.

Duidelijke uitleg.

★★★★★
5 5 1
Zeker een aanrader!

Klantenservice 9+

★★★★★
5 5 1
Behulpbaar alle medewerkers! Dank jullie allemaal
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Qurrent Energie Review | 5 redenen waarom je Qurrent zou moeten kiezen als energieleverancier.

Qurrent Energie is de afgelopen periode velen malen achter elkaar de meest goedkope groene energieleverancier gekozen door onze consumenten. Hoe komt dat?

Lees Meer..

Voordelen Groene Stroom (Groene Energie) | #3 Plus Factoren!

De Voordelen groene stroom verschillen. Mensen willen overstappen naar groene energie omdat, er een aantal factoren zijn die behoren tot groene stroom waarbij mensen een belang of voordeel aan hebben. De ene is zeer blij mee met de kwaliteit van groene stroom, de andere gaat voor 100% groen, tenslotte doen ook veel mensen mee aan de groene energie omdat de groene stroom goedkoper is voor hen.

Lees Meer..

Beste heer/dame, ik ben Peter, de schrijver en de designer van deze website. Tot nu toe hebben we allerlei leuke ideeën en adviezen binnengekregen. We willen voldoen aan een perfecte maar ook weer een zeer gebruiksvriendelijke Energiesite. Heb je een advies , een tip of een Kritiek? Ik hoor het zeer graag. Om ervoor te zorgen dat deze website constant up-to-date is vraag ik persoonlijk om een klein bijdrage: Deel ons en like ons! Vergeet niet te Subscriben voor de nieuwsbrief en ontvang Exclusieve Energie Aanbod.

Peter Leroen

Website Auteur-admin, Groene Energie Vergelijken

Eon-groene-stroom

  • Reactie Tijd 91%
  • Opgeloste Kwesties 95%
  • Klantvriendelijkheid 90%
  • Aangeraden 92%
  • Overgestapt zonder problemen 96%

Pin It on Pinterest

Shares