Ooit gehoord over Groene Stroom? Groene Energie is de nieuwe Favoriet van overstappers.

Steeds meer mensen zijn favoriet van Groene Energie, wat is er zo bijzonder aan groene stroom?

Groene energie wordt steeds meer gekozen door overstappers, sterker nog mensen die overstappen naar groene stroom willen niet meer terugdraaien naar de ”gewone grijze energie”.

Deze Artikel Bestaat uit:

Groene energie was altijd al bekend, maar werd ook vaak in de maling genomen en ook ondergewaardeerd. Tot de afgelopen 2 jaar. Sinds 2014 zijn er mensen die overstappen naar groene energie verdrievoudigd!

groene-energie-vergelijken-review

Naast de toename van groene stroom gebruikers, zijn er ook plotseling groene stroomleveranciers opgedoken in de energiemarkt. Opeens hebben alle energieleveranciers wel groene stroom, is dat GRAPPIG, mysterieus of eng?

Wat is überhaupt groene energie? 

Groene energie is energie die wordt opgewekt uit een natuurlijke energiebron en verder geen schadelijke gevolgen heeft voor de mens en/of het milieu.

Mooi is dat wel, maar toch moeten we ermee oppassen. Want er zijn sommige energieleveranciers die stroom etiketteren als ”Groen”. Logisch is het ook wel, wanneer jij als bedrijf ziet dat steeds meer klanten kiezen voor duurzamere energieproducten, waarom zou jij het dan ook niet aanbieden? Het levert toch klanten op, of wil je liever je klanten wegjagen?

Een mooi voorbeeld is:

We zien steeds meer op verpakkingen van yoghurt en dranken dat het milieuvriendelijk gemaakt is en/of niet milieubetastend. Waarom? Het is niet verplicht, en het is juist goedkoper ook nog voor bedrijven om gewone verpakkingen te produceren.

Het opvallende is dat wanneer wij als consumenten kiezen voor milieuvriendelijkere producten, dat bedrijven hier ook op in spelen. Dus val niet in het spel van de energieleveranciers, die alles maar roepen dat het groen en milieuvriendelijk is.

Kortom, niet elke Groene energieleverancier heet ook daadwerkelijk groene stroom. Trap hier dus niet in!

Want er zijn maar een beperkte groene energieleveranciers die ook daadwerkelijk echte groene stroom aanbieden.

Synoniem voor Groene energie is Alternatieve Energie.

Groene stroom of groene energie wordt ook wel alternatieve energie genoemd. Omdat deze termen allemaal het zelfde omschrijving hebben: Een energieproduct die een natuurlijke komaf (Zon,wind en regen) heeft,  en geen schade aanricht aan het milieu en mens.

Daarnaast wordt alternatieve energie ook zo genoemd, aangezien het een tweede keus is naast de gewone energie, ook wel bekend als de grijze stroom.

De groene energieleveranciers hebben allemaal ieder haar eigen groene producten. De meest bekende groene energie producten, die worden gebruikt door de consumenten zijn de volgende 3:

 • alternatieve-energieEnergie met natuurlijke komaf, Wind. Ook wel bekend als: Windenergie.
 • Energie met natuurlijke komaf, zon. Ook wel bekend als: Zonne-energie.
 • Energie die wordt hergebruikt uit de moeder natuur. Ook wel bekend als: Energie uit Biomassa.

Ieder van deze energieproducten behoren allemaal tot Alternatieve energie. Dit zijn de meest bekende 3 alternatieve energiebronnen.

Hier lees je meer over alternatieve energie en duurzame energie.

Ieder van deze natuurlijke energiebronnen hebben hun eigen voordelen en nadelen, maar daar gaan we niet verder op in. Deze worden uitgelegd op de link hierboven.

Wel zullen we kort hebben over deze 3 alternatieve energiebronnen, hoe wij als consument dit gebruiken oftewel in welke vorm de groene energieleveranciers deze alternatieve energiebronnen aan ons aanbieden.

Windenergie: Wordt aangemaakt door windmolens. *Hier zijn aandelen mogelijk.
Zonne-Energie: Wordt geproduceerd door zonnepanelen. *Hier zijn aandelen mogelijk.
Energie uit biomassa: Het gebruiken van natuur(resten), en deze omzetten tot energie. *Te ingewikkeld.

Aandelen Zonne-energie en/of Windenergie.

Zonne-energie: Ieder wijk heeft wel iemand met zonnepanelen op zijn/haar dak en/of tuin. We weten allemaal wel dat het wel wat oplevert, maar verder vinden we het niet zozeer interessant. Sterker nog we vinden het zelfs een beetje eng.

De voordelen van Zonnepanelen worden vaak door het hoofd gezien. Zonnepanelen zijn zeer gunstige uitvindingen voor zowel de consument als de energieleverancier zelf.zonne-energie

Zonnepanelen vinden de meeste wel een beetje creepy, aangezien het ten eerste heel erg duur is, wat eigenlijk best meevalt. En ten tweede denken mensen wel soms dat iemand niet zoveel stroom nodig heeft. We krijgen vreemde gedachtes zoals een hennepkwekerij.

Terwijl zonnepanelen, de grootse terugleveringsmiddelen zijn van je energieverbruik. ‘S winters stoken we allemaal minimaal 1.5x zoveel in tegenstelling tot zomer. Terwijl die zonnepanelen tot 4x zoveel energie opleveren voor de hele winter. Het verhaal bekijken van een andere perspectief.

Zonnepanelen, zijn heel erg duur!

Dat is niet helemaal waar, valt best mee. Hetgeen wat de zonnepanelen je opleveren, zoals extra energie en de prijs wat je voor de opgewekte stroom krijgt  wordt bijna altijd vergeten. Wat veel mensen niet inzien is dat de investering binnen 2 tot 3 jaar uitgehaald kan worden. Dit is denken op lange termijn. Daar zijn investeerders goed in!

Daarnaast: voor een minimum gebruiker, of voor iemand die op vakantie is, kortom iemand die veel meer energie opwekt dan die gebruikt. Deze mensen kunnen de opgewekte stroom verkopen aan de energieleverancier zelf. Raadpleeg je energieleverancier en vraag wat je krijgt voor per opgewekte kilowatt stroom. Deze kunnen oplopen tot 0.11 cent.

Het levert je echt veel op!

Aandelen windenergie:

Sommige energieleveranciers, zoals Qurrent geven je de mogelijkheid om een aandeel van het windpark te huren/kopen. Je krijgt geen windmolens in je achtertuin, maar je reserveert een aandeel van het windpark zelf. Deze windmolens, wat behoren tot jou aandelen, leveren het gedurende jaar stroom op.

De leuke is aan deze windparken, je kan precies zien wat jou windmolen heeft opgewekt via de app!

Dus wil je op lange termijn je kosten verminderen, dan is dit een goed alternatief.

Dat is de mooie van Groene Energie!

Investeer nu gratis in de Aandelen windmolen!

Pas op met de welkomstcadeau’s van de (groene) energieleveranciers.

Wanneer je gaat over stappen naar een groene energieleverancier, of naar een gewone energieleverancier, dan krijg je vrijwel vaak een welkomstcadeau. Deze welkomstcadeau maakt het aantrekkelijker om over te stappen.

Welkomstcadeau in verschillende vormen:verdienen-met-zonnepanelen

 • Een prijsverlaging. Bijvoorbeeld: €150,00 welkomstkorting. (Aanbevolen).
 • Een slimme thermostaat(meter) of een Qbox. (Aanbevolen).
 • Een tablet of een telefoon. (Afgeraden).
 • Een waardebon. Bijvoorbeeld: Mediamarkt bon t.w.v €300,000. (Afgeraden).

Wanneer het een prijsverlaging is wat zeer hoog oploopt, (Vanaf €200,00) dan is het aangeraden om niet een 1 jarig maar een 3 jarig energiecontract te nemen. Aangezien deze soort kortingen, niet vaak voorkomen.

Let op: Overweeg goed wat voor contract je wilt, bij een variabel contract betaal je meer dan bij een vaste contract. En bij een vaste contract, mag je niet gelijk de volgende maand weer overstappen naar een andere energieleverancier, daarvoor krijg je een opzegboete.

Conclusie:

 • Een heel hoge welkomstcadeau? 3 jarig contract is aanbevolen.
 • Een slimme thermostaat of een slimme meter? 1 Jarig contract is aanbevolen.
 • Een gewone welkomstcadeau tot (€150,00)? Neem een 1 jarig contract.
 • Is het een tijdelijk verbruik? Neem een variabel contract. (Deze is elke maand vrij opzegbaar).

#9 Gouden tips die je moet overwegen, wanneer je gaat overstappen.

Stap je voor het eerste keer over? Neem je tijd, en bekijk wat het beste bij jou situatie past. Je gaat een contract aan! Ben je al eerder overgestapt? Dan weet je al wat je te wachten staat.

#1 Kies de energieleverancier, die een lage tarief hanteert voor kwh prijs en voor kuub gas.
#2 Kies niet zomaar een 3 jarig contract, tenzij het een hoge korting is.
#3 Vergelijk de energieleveranciers op basis van welkomstcadeau, de ene geeft een korting terwijl de ander een ipad of een cadeaubon geeft.
#4 Wanneer je een vaste contract hebt, wacht dan nog even tot het contract periode (bijna) klaar is.
#5 Geef altijd je meterstanden op tijd door, wanneer je bent overgestapt.
#6 Kies voor een energieleverancier met een slimme thermostaat.
#7 Ga niet zomaar overstappen waar groen is opgeplakt.
#8 Is het je eerste keer? Kies dan een variabel contract, je leert wat overstappen is en kan nogmaals overstappen zonder een boete.
#9 Kies een energieleverancier die haar eigen Mobiele-App heeft.

Waarom kiezen voor Groene Energie? 

 • Groene stroom is velen malen minder schadelijk voor het milieu dan de gewone grijze stroom.
 • Groene stroomleveranciers, geven jou de keuze om te kiezen waar jij je stroom vandaan wilt, zie: energielabel.
 • Groene stroom wordt gesubsidieerd door de overheid, en zowel de klant als de energieleveranciers profiteren hiervan.waarom-groene-energie
 • Groene stroomleveranciers, geven je een hogere prijs voor de opgewekte stroom met zonnepanelen. Qurrent energie is een mooi voorbeeld.
 • Daarnaast hebben sommige echte groene energieleveranciers zoals Qurrent, een eigen app die jou als klant laat zien hoeveel energie je hebt opgewekt met je eigen duurzame producten, zoals je aandeel windmolen. Lees hier meer over.
 • Groene energie, heeft ook vaak lagere netbeheerkosten. (Kosten voor de netbeheerder van je provincie).
 • Groene energie, scoort hoger met welkomstcadeau’s.
 • Groene stroom, wordt met de toekomst alleen maar duurder, aangezien steeds meer mensen kiezen voor groene stroom.

Kortom, goed voor het milieu, lage kosten en aantrekkelijke prijzen voor stroom en gas. En extra’s zoals live kunnen volgen van je eigen energieproducten. En kopen van aandelen, en hier hoger voor betaald worden.

Daarom wordt groene stroom dus zo vaak gekozen!

Wil je kijken wat groene stroom jou oplevert? Of was je toch van plan om te kiezen voor groene energie? Doe het dan goed en kies de juiste!

De energievergelijker bevindt zich hieronder, vul je postcode en je verbruik in, en bekijk je aanbod.

Vond je dit een nuttig artikel? Share the love!
En schrijf je in voor een Exclusieve Energie Aanbod.

Groene-energie-vergelijken.com is een website die streeft naar eerlijke doeleinden, wat betreft groene stroom. Vergelijk jou groene Energie via hier, en profiteer extra meer.

Veel succes!

01. Qurrent Energie Extra Korting

02. Volg Peter op Twitter

03. Like ons op Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

04. Web Only Actie van Engie

06. Ontvang gratis De beste Aanbod.

07. Abonneer voor gratis Luxe Extra's!

08. Kortgeleden Gereageerd:

Duidelijk, stap voor stap uitgelegd. Ik heb het gedeeld en verstuurd naar mn vrienden.

Duidelijk

★★★★★
5 5 1
Duidelijk uitgelegd!
Bedank iedereen die heeft beoordeeld.
Nette website.
Een waardevolle artikel, en een overzichtelijke uitleg.
Zeker een aanrader!
Behulpbaar alle medewerkers! Dank jullie allemaal

De 12 beste Groene Energieleveranciers van Nederland.

Groene energieleveranciers zijn bekend in Nederland, maar nog altijd vergeet men om hiervan te profiteren. Ontvang gratis de beste aanbod in markt.

Lees Meer

Qurrent Energie Review | 5 redenen waarom je Qurrent zou moeten kiezen als energieleverancier.

Qurrent Energie is de afgelopen periode velen malen achter elkaar de meest goedkope groene energieleverancier gekozen door onze consumenten. Hoe komt dat?

Lees Meer

Groene Energievergelijker | In 4 Stappen, de perfecte Aanbod!

Groene Energievergelijker | Deze groene stroomvergelijker is als beste uitgekozen door consumenten! Het is Waardevol en Gratis!

Lees Meer

Alternatieve Energie en Duurzame Energie | 3 Duurzame Energiebronnen

Alternatieve Energie of Duurzame energie is energie afkomstig van een Natuurlijke bron. Wat zijn de voordelen van duurzame energiebronnen?

Lees Meer

groene-energie-vergelijken

De top 5 beste Energieleveranciers, gebaseerd op je energieverbruik en je postcode. Vul je gegevens en bekijk je aanbod.

Wil je liever teveel betalen? Blijf dan vooral bij de zelfde energieleverancier.

Beoordeel de energievergelijker en dit artikel voor de volgende bezoekers. Een klein, maar fijn bijdrage.

Pin It on Pinterest

Shares