Kennisbank | Alle termen die nodig kunnen zijn om een artikel goed te kunnen begrijpen en benutten. Vergeet niet te supporten!

Wat betekent energieverbruiksgedrag?

Iedereen heeft zijn eigen patroon qua het verbruiken van energie. De ene verbruikt in de daltijden meer terwijl de andere meer verbruikt tijdens de piektijden. Je energieverbruiksgedrag betekent hoe je omgaat met het verbruiken van de temperatuur en alles wat energie verbruikt binnen het huis. Je energieverbruiksgedrag kan je verlagen met een slimme thermostaat.

 

Wat is daltarief?

Meeste mensen gebruiken ’s middags de meeste energie (stroom/gas). De mensen die deze energie ’s nachts gebruiken, hebben te maken met de daltarief. De prijs voor daltarief is verschillend dan de piektarief. Vaak hebben bedrijven of clubs het meest te maken met de daltarief. Wanneer men overstapt van energie, moet hier extra opgelet worden

 

Wat zijn windmolens?

Windmolens zijn grote witte palen van ijzer die, met de kinetische energie stroom opwekken. Kinetische energie, is energie die is ontstaan door middel van bewegingen. Veel (groene) energieleveranciers verkopen groene stroom. De stroom die opgewekt is uit windmolens is %100 groen. Wanneer een energieleverancier deze windenergie kan aanbieden, krijgt men ook soms een stuk aandelen windtegoed als welkomstcadeau.

 

Wat is zonne-energie?

Wanneer je thuis veel stroom gebruikt, is het handig om gebruik te maken van zonnepanelen. Zonnepanelen obserberen de zonne-energie en zetten deze om in stroom. Deze stroom kan men voor eigen gebruik consumeren. Maar dit kan ook worden verkocht aan energieleveranciers. Zonne-energie komt in Nederland vaak voor. Dankzij zonnepanelen komt men ook vaak voordeliger uit.

 

Wat zijn de energietarieven?

Elke (Groene) energieleverancier hanteert een bepaald tarief voor de geleverde producten, zoals gas en stroom. Deze gas en stroom worden verkocht per kuub of per kilowattuur. De energietarieven zijn dus de energieprijzen voor gas per kuub of stroom per kilowattuur. De energietarieven verschillen per energieleverancier en per regio.

 

Wat is een energieaanbod?

Wanneer je gaat overstappen naar een andere energieleverancier, moet je de gegevens zoals de stroomverbruik doorgeven. Nadat deze gegevens zijn ingevoerd (op de energievergelijker) krijg je voor deze gegevens de beste energieaanbod. Hierin kun je zien wat de energieleverancier vraagt voor de prijs per kuub en de prijs per killowattuur. Ook valt de welkomstcadeau in deze categorie energieaanbod.

 

Wat is een subsidie voor (groene) energie?

Wanneer een (groene) energieleverancier, rekening houdt met het milieu, oftewel milieubewust bezig is. Krijgt deze (groene) energieleverancier een subsidie toegekeerd door de overheid. Ook dankzij deze subsidie kan een energieleverancier haar kosten tegemoetkomen. Daarnaast wordt de prijs voor haar klanten gecompenseerd.

 

Wat is milieubewustgedrag?

Milieubewust gedrag houdt in, dat men rekening houdt met het milieu. Een groene energieleverancier, heeft met dit gedrag vooral te maken. Bij groene energieleveranciers, is de CO2 gehalte minimaal tot 90% verminderd. Ook wanneer je, je eigen afval gaat scheiden ben je milieubewust bezig.

 

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

 

 

 

 

Wat zijn klantbeoordelingen? 

Wanneer men via onze energiesite gaat overstappen naar een andere (groene) energieleverancier, dan willen wij vaak dat men de juiste energieleverancier kiest. Daarom maken bedrijven vaak gebruik van klantbeoordelingen. Dit zijn beoordelingen van klanten, die voorname gaan over de overstap, service, automatisering en inzicht op je energieverbruik. Vaak gebeurd het ook dat klanten hun ervaring achterlaten. ( Een review ).

 

Wat is Opzegboete Energie?

Wanneer je gaat overstappen naar een andere energieleverancier, en je hebt een lopende contract (Vast contract), dan krijg je een opzegboete. De voorafgaande energieleverancier heeft hier recht op. Dit staat ook vermeld op je contract. Met andere woorden wanneer je een contractsbreuk aan gaat, heeft de energieleverancier recht om jou een boete te geven. Wanneer je geen vaste energiecontract heb is dit niet het geval.

 

Wat is een welkomstcadeau voor energie?  

Wanneer je gaat overstappen naar een andere energieleverancier, heb je keuze genoeg er eentje te kiezen. Om dit situatie aantrekkelijker te maken, heeft elk energieleverancier een welkomstcadeau. Soms is het een hoge korting, soms een prijsverlaging op je energiecontract. Ook kun je bijvoorbeeld een aandeel krijgen van o.a een windmolen. Dit compenseert de stroomverbruik.

 

Wat is een energierekening/energiefactuur? 

Wanneer je gebruik maakt van stroom en gas, moet je dit ook betalen. De prijzen verschillen per (groene) energieleverancier. De totale kosten kunnen per maand of per kwartaal van je rekening worden afgeschreven. Dit is je energierekening. Ook ontvang je eind van het jaar een energiefactuur (eindjaarnota). Hierin staat de totale gebruikte energie, wat je hebt betaald en/of nog moet betalen.

 

Wat is een energievergelijker? 

Een (groene) energievergelijker is een tool, die dankzij de gegevens van de consument zelf een exacte overzicht van de beste energieleveranciers kan bijdragen. Meestal is dit gebaseerd op de regio, je stroom en je  gas verbruik. Er komt automatisch een beeld van een aantal energieleveranciers, die de beste keuze kunnen zijn in een rang van een top-10 lijst.

 

Wat is piektarief of enkeltarief? 

Iedereen gebruikt zijn stroom in verschillende tijdstippen. Veel huishoudens gebruiken overdag meer stroom in tegenstelling tot overnacht. De gebruikte energie binnen deze tijdstip wordt piektarief oftewel enkeltarief genoemd. Elke energieleverancier vraagt een verschillende prijs voor de piektarief/enkeltarief. In de meeste gevallen maakt dit het verschil bij de energierekening.

 

Wat is een Groene Energieleverancier?

Een groene energieleverancier, biedt groene stroom aan zijn consumenten. Dit kan energie zijn afkomstig uit: windmolen, zonnepanelen, water energie maar ook energie uit biomassa. Groene energieleveranciers, bestaan niet lang, maar hebben wel een groot klantsucces kunnen bereiken.

 

Wat is windtegoed?

Sommige (groene) energieleveranciers, geven je een welkomstcadeau om ervoor te zorgen dat je voor die energieleverancier gaat kiezen. Soms is dat in de vorm van een windtegoed. Je krijgt als ware een aandeel windmolens. En deze windmolens produceren voor jou elk jaar tot maximaal 750kw – 1000kw stroom. De stroom wordt gebruikt als een spaarpot. En wanneer deze stroom op is. begin je pas te betalen voor je eigen gebruikte stroom. Dit is een mooi compensatie.

 

 

Review

  • Reactie Tijd 91%
  • Opgeloste Kwesties 95%
  • Klantvriendelijkheid 90%
  • Aangeraden 92%
  • Overgestapt zonder problemen 96%

Pin It on Pinterest

Shares