Opzegboete Energie | Wat zijn de mogelijkheden? Wordt de boete vergoed?

door | 13 aug '2016 | Opzegboete Energie, Opzegvergoeding Energie, Overstappen Energie | 0 Reacties

Opzegboete energie, dat is het gevolg ervan wanneer je gaat overstappen naar een andere energieleverancier.

Wat is de opzegboete energie?

Wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier dan krijg je een opzegboete. Dit geldt alleen als je een vaste energie contract hebt. Je gaat een contractbreuk aan. Dit heeft als gevolg een opzegboete energie.

Hoeveel is de opzegboete energie?

De opzegboete energie verschilt per energieleverancier. Wel is een maximum aan opzegboete gelegd volgens de wet die gehanteerd wordt per energieleverancier. Hieronder is dat in een schema vastgelegd.


Resterende looptijd Maximale opzegvergoeding per product (stroom - gas)
1,5 jaar € 50,- stroom - € 50,- gas
1,5 tot 2 jaar € 75,- stroom - € 75,- gas
2 tot 2,5 jaar € 100,- stroom - € 100,-
gas meer dan 2,5 jaar € 125,- stroom - € 125,- gas 
bron:energiemanager.nl

Stel: Je hebt een contract lopen bij Energiedirect.nl van (01-01-2016) tot en met (01-01-2017). Dat is dus 12 maanden, oftewel 1 jaar. Je krijgt per product per halfjaar €25,00 opzegboete omdat je een vaste contract heb, kortgezegd, een contractsbreuk aangegaan. Stroom en Gas zijn allebei  2 producten, in totaal betaal je €100,00. (6 maanden, 2 producten: gas en licht. €50,00 x 2= €100,00.). Dus de opzegboete voor totaal 1 jaar is €100,00.

Overstappen naar een andere energieleverancier loont!

Er zijn meer dan 50+ Energieleveranciers op de huidige energiemarkt. Dat betekent een zeer hoge concurrentie tussen de energieleveranciers om aan klanten te komen. In het eerste gedeelde van 2016 waren groene energieleveranciers de goedkoopste in top 3. Dit kom o.a door de lage prijzen en welkomstcadeaus. Wanneer je een opzegboete krijgt omdat je bent overgestapt betekent niet dat je verlies draait, heel open gezegd.

Lage energietarieven en welkomstcadeaus.

86% van de mensen waarbij wij de ‘bewustheid’ hebben kunnen creëren om over te stappen, 32% van hen kreeg een opzegboete, heel normaal dus. Toch kwamen die 32% alsnog voordeliger uit! Dankzij de energievergelijker kwamen ze eind van het jaar minimaal €300 euro voordeliger uit. Wat betreft wanneer je een opzegboete krijgt die maximaal €250,00 kan zijn, kwamen ze alsnog €50,00 voordeliger uit. Dit komt natuurlijk dankzij de lage tarieven voor de energie en de welkomstcadeaus die een groot rol spelen bij het bepalen van de energieprijzen. Dat gezond keus, verzorgt de beide kanten, zowel de klant als de energieleveranciers een voordeel. De gevolg hiervan is dat je als ware de alle risico’s gaat vermijden en de juiste keuze maakt in energie. Om aan een juiste verslag te kunnen komen vinden wij belangrijk dat je de energievergelijker gebruikt. Deze Energie vergelijker is representatief voor ieder huishouden, wat betekent dat de goedkoopste energieleverancier verschilt per adres.

Klik hier voor de EnergieVergelijker.

We willen graag horen wat je ervan vind, Heb jij de Energievergelijker al gebruikt? Wat vind je ervan? Reageer hieronder je mening. (Wordt zeer gewaardeerd). En vergeet niet te Subscriben!

Wacht niet langer met Energie Vergelijken!

De Energieprijzen liggen nu momenteel op drempel. De overstapservice is Gratis. Wacht niet langer en profiteer!

Vergelijk Energie | Ontvang de beste Aanbod!

Qurrent Energie Review | 5 redenen waarom je Qurrent zou moeten kiezen als energieleverancier.

Qurrent Energie is de afgelopen periode velen malen achter elkaar de meest goedkope groene energieleverancier gekozen door onze consumenten. Hoe komt dat?

Lees Meer..

Voordelen Groene Stroom (Groene Energie) | #3 Plus Factoren!

De Voordelen groene stroom verschillen. Mensen willen overstappen naar groene energie omdat, er een aantal factoren zijn die behoren tot groene stroom waarbij mensen een belang of voordeel aan hebben. De ene is zeer blij mee met de kwaliteit van groene stroom, de andere gaat voor 100% groen, tenslotte doen ook veel mensen mee aan de groene energie omdat de groene stroom goedkoper is voor hen.

Lees Meer..

Beste heer/dame, ik ben Peter, de schrijver en de designer van deze website. Tot nu toe hebben we allerlei leuke ideeën en adviezen binnengekregen. We willen voldoen aan een perfecte maar ook weer een zeer gebruiksvriendelijke Energiesite. Heb je een advies , een tip of een Kritiek? Ik hoor het zeer graag. Om ervoor te zorgen dat deze website constant up-to-date is vraag ik persoonlijk om een klein bijdrage: Deel ons en like ons! Vergeet niet te Subscriben voor de nieuwsbrief en ontvang Exclusieve Energie Aanbod.

Peter Leroen

Website Auteur-admin, Groene Energie Vergelijken

Eon-groene-stroom

  • Reactie Tijd 91%
  • Opgeloste Kwesties 95%
  • Klantvriendelijkheid 90%
  • Aangeraden 92%
  • Overgestapt zonder problemen 96%
Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Pin It on Pinterest

Shares