#6 redenen waarom een je Slimme thermostaat zou moeten aanschaffen! Bespaar flink op energie met deze methode!

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is net als een slimme meter digitaal ingesteld, de slimme thermostaat kopen is een onmisbare investering. De slimme thermostaat kopen geeft je super handige pluspuntjes waarmee je daadwerkelijk ook echt kan besparen op je energie. Zoals het van zelf uitschakelen van ongebruikte energie en het verlagen van de temperatuur op afstand.

Wat is een slimme meter of een digitale energiemeter?

Een slimme meter of een energiemeter is een digitale meterkast. Normaal gesproken geeft men zijn eigen meterstanden zelf door, maar bij een slimme meter gaat dit proces algeheel automatisch. Een slimme meter is van afstand leesbaar door de netbeheerder. Je energieleverancier neemt deze gegevens over van je netbeheerder. Ook leest de slimme meter af hoeveel energie je zelf hebt opgewekt/verbruikt en aangeleverd. Een compleet geautomatiseerd systeem dus.

Kan je besparen met een slimme meter?

Een slimme meter geeft je inzicht op het totaal verbruikte energie. Natuurlijk kan men profiteren van dit systeem. Dankzij deze gegevens komt men achter het idee om minder energie te gaan steken. Toch is er in 75% van het gevallen geen verandering, aangezien wij mensen van nature lui zijn. Of vaak vergeten. Dus een slimme meter is wel handig maar niet altijd goed genoeg. Wel kan een slimme thermostaat beter van dienst zijn dan alleen een slimme meter. Want een slimme thermostaat is iets heel anders, men haalt deze twee vaak door elkaar.

Hoe werkt de slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat slaat het energieverbruiksgedrag op wat binnen het huis gebeurd. Dus wanneer men een leefroutine heeft van bijvoorbeeld:

06:00 uur wakker worden en zich voorbereiden en klaarmaken tot 07:00 en vervolgens uit huis gaan.

Ondertussen worden er lichten aangezet, vaak wordt er een tostiapparaat of een koffieapparaat ook gebruikt. De slimme thermostaat onthoudt dit gedrag, en speelt hier op in. Heb je toevallig iets vergeten uitschakelen? Of staat iets aan terwijl die niet wordt verbruikt? De slimme thermostaat is van afstand bedienbaar en kun je dus dit probleempje eenvoudig regelen.

De slimme thermostaat regelt al deze dingen, waarmee je automatisch bespaart op je energieverbruik. Wij vinden dit systeem superhandig en onmisbaar! Daarnaast ben jij de baas in je energieverbruik dankzij de slimme thermostaat + de mobile app!

*De mobile app kan worden geinstalleerd op je smartphone of op je tablet.

Wat is het voordeel van een slimme thermostaat?

Deze gegevens wat worden opgeslagen, dus je leefroutine oftewel, hoe laat en hoeveel energie je verbruikt, worden als ware door de slimme thermostaat gezien en gelezen als een patroon oftewel een grafiek.

Wanneer de slimme thermostaat zich compleet heeft aangepast, wat meestal binnen 2 tot 3 dagen  is gebeurd. Dan begint de slimme thermostaat zelf actie te ondernemen om het apparatuur en alles wat onnodig energie verbruikt, te gaan uitschakelen. Ook regelt de slimme thermostaat de temperatuur binnen het huis.

De slimme thermostaat geeft jou de mogelijkheid om superieur te zijn want het heeft voordelen die ervoor zorgen dat besparen op energie een stuk makkelijker wordt:

#1 Een slimme thermostaat onthoud, wat men binnen het huis of bedrijf doet en maakt hiervan gebruik om te besparen op je energieverbruik.slimme-thermostaat-kopen

#2 Een sensor wat als functie heeft de verwarming en de overige apparatuur van zelf te gaan uitschakelen indien het niet meer nodig is. Oftewel wanneer het huis genoeg is opgewarmd. Wanneer er niemand aanwezig is wordt de temperatuur uitgeschakeld of minimaliseert.

#3 Een automatische klok: met deze klokje regelt de thermostaat hoe laat en met hoeveel graden het temperatuur binnen het huis moet worden aangepast.

#4 Een aanwezigheidsdetectie: Deze functie zorgt ervoor dat het huis nooit onnodig teveel verwarmd wordt. Een optimaal en een ideaal temperatuur dus.

#5 Een slimme thermostaat is net een afstandbediening, werkt heel makkelijk en op afstand dankzij je mobile telefoon of simpelweg via je tablet. Overal waar je bent verbonden met internet kan er bediend worden met de thermostaat. Winter tijden? Halfuur voordat je thuis bent het kun je het huis al opwarmen!

Kortom met een slimme thermostaat kan men flink besparen, je hoeft niet meer extra aandacht gaan besteden of je extra energie je verbruikt, maar er is iemand die dat allemaal vanzelf regelt. Superhandig! De thermostaat is daardoor meest verkocht bespaarmiddel op het gebied van energiebesparing.

Extra: Al deze functionaliteiten wat hierboven zijn omschreven, kunnen altijd worden aangepast naar eigen keuze. Besparen op je energie is nu een appeltje eitje, met alle dank aan nieuwe technologie ontwikkelingen.

Wat is het verschil tussen een (slimme)energiemeter en een slimme thermostaat?slimme-thermostaat-kopen

Een energiemeter geeft men inzicht op het verbruikte energie. Een slimme thermostaat is een automatisch systeem die ervoor zorgt dat er nooit onnodig te veel energie wordt verbruikt.

Bij een (slimme)energiemeter moet men vaak opletten en zich aanpassen aan het verbruikte energie. En dus ervoor zorgen dat er geen apparatuur ingeschakeld zijn die geen (onnodig) energie verbruiken.

Bij een slimme thermostaat gaat dit automatisch, hoef je niet extra aandacht gaan besteden aan je energieverbruik.

Een slimme thermostaat bespaard niet alleen op je energie maar ook je EIGEN energie dus. Lekker zitten op de billen, en alles wordt geregeld!

Voor wie is een slimme thermostaat bedoeld?

Een slimme thermostaat kan vrijwel door iedereen en overal worden gebruikt. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • slimme-thermostaat-kopenIeder huishouden, of het nou een klein- en/of een grootschalig verbruik is.
  • Ideaal voor ouderen die vaak vergeten het apparatuur en dergelijke te gaan uitschakelen.
  • Ideaal voor bedrijven en zakelijke energieklanten, aangezien alles instelbaar kunt u kiezen wanneer de energie wel en wanneer niet, maar ook wat voor apparatuur wel en wat voor apparatuur niet moet worden ingeschakeld in uw bedrijf. Ook het regelen van de temperatuur op afstand gaat super makkelijk.
  • Wij mensen zijn van nature vergeetachtig en lui, of je het nou wilt of niet, deze slimme thermostaat bespaart je energie.
  • Mindervaliden, kunnen alles op afstand instellen. Je hoeft dus niet meer helemaal naar de keuken om de lichten en dergelijke dingen te gaan uitschakelen.

Energieverbruik meten met een slimme energiemeter of met de slimme thermostaat?

Energieverbruik meten kan met beide systemen. Met een slimme meter heb je inzicht op je energieverbruik, maar verder veranderd dit niets aan je energieverbruiksgedrag. Een slimme thermostaat doet daarentegen het wel. Besparen kan je met een slimme thermostaat wel met een slimme meter niet. Veel energieleveranciers geven je de slimme thermostaat gratis bij een overstap. In meeste gevallen moet je het zelf aanschaffen.

Welke energieleveranciers hebben een slimme thermostaat?

Er zijn een aantal energieleveranciers die de slimme thermostaat aanbieden. Nuon Bv. is een groot bedrijf die in een korte tijd veel succes heeft geboekt met de lancering van de slimme thermostaat. Ook was het dus een stuk makkelijker om te kiezen voor Nuon bv. Wel moet je dus vaak overstappen om dit product te krijgen.

Hieronder een aantal energieleveranciers met de slimme thermostaat:slimme-thermostaat-kopen-header

Mijn energieleverancier vergoedt de thermostaat niet!

Het kan zo zijn dat jouw energieleverancier de thermostaat niet vergoedt, dan moet je zelf een slimme thermostaat kopen. Maar denk er even goed over na, denk op lange termijn. De thermostaat gaat jou minimaal 30% extra besparen per jaar. Na maximaal 2 jaar is de investering compleet teruggeboekt. Succesvolle investeerders denken op lange termijn!

Ook zijn de ervaringen met de thermostaat vaak heel positief, en daarnaast heeft men altijd 14 dagen bedenk- en retourstijd. Hieronder meer.

Wil je de slimme thermostaat kopen?

Er zijn twee bekende Nederlandse bedrijven op het gebied van de slimme thermostaat. Deze 2 bedrijven installeren (vaak) de thermostaat. Daarnaast deze bedrijven zijn over het algemeen bekend dankzij hun service en kwaliteit.

Er zijn er inderdaad meer bedrijven, maar deze 2 bedrijven komen boven het water wanneer we spreken over een zorgeloze aankoop die je vaak tot 10 jaar kan gebruiken. Dat zijn deze twee bedrijven:

Mening over de slimme thermostaat!

Vond je dit een nuttige artikel, vergeet dan niet te delen! Share the love!

Heb jij ervaring met deze slimme thermostaat of heb je wel ooit zo een aankoop gedaan?

  • Heb jij bespaard op je energie met deze systeem?
  • Heb jij alleen een slimme meter?
  • Of heb je ze allebei wel/niet?
    Onze website bezoekers zouden het fijn vinden als je jouw ervaring of jouw mening over deze thermostaat met ons zou delen via de balkje hieronder.

01. Qurrent Energie Extra Korting

02. Volg Peter op Twitter

03. Like ons op Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

04. Web Only Actie van Engie

06. Ontvang gratis De beste Aanbod.

07. Abonneer voor gratis Luxe Extra's!

08. Kortgeleden Gereageerd:

Duidelijk, stap voor stap uitgelegd. Ik heb het gedeeld en verstuurd naar mn vrienden.

Duidelijk

★★★★★
5 5 1
Duidelijk uitgelegd!
Bedank iedereen die heeft beoordeeld.
Nette website.
Een waardevolle artikel, en een overzichtelijke uitleg.
Zeker een aanrader!
Behulpbaar alle medewerkers! Dank jullie allemaal

Pin It on Pinterest

Shares