Zakelijke energievergelijker, ideaal voor ondernemers, ZZP en MKB. #6 Aanbevolen Tips.

Wat is een zakelijke Energievergelijker?

Een zakelijke energievergelijker, is een prijsvergelijker van gas- en stroomproducten van zakelijke energieleveranciers. Iedereen kan zakelijke energie vergelijken en verbruiken, maar de vraag is en blijft, of het wel geschikt is voor je situatie en of er risico’s aangebonden zijn om te kiezen voor voor een zakelijke energieleverancier.

groene-energie-vergelijken

De top 5 beste Zakelijke Energieleveranciers, gebaseerd op je energieverbruik en je postcode.

Dit artikel over zakelijke energie bestaat uit:

1.Zakelijke Groene energie.
2.Voor wie is zakelijke energie bedoeld?
3.Wanner ben je een kleinverbruiker of een grootverbruiker?
4.Is zakelijke energie duurder dan de gewone energie?
5.De Voordelen van zakelijke energie.
6.De Nadelen van zakelijke energie.
7.Kiezen voor een zakelijke energie? #6 Aanbevolen Tips.
8.De Zakelijke Energievergelijker.

Zakelijke energievergelijker komt ook voor in de vorm van groene energie: zakelijke groene energie.

Zakelijke groene energie, bestaat uit  groene stroom-en gasproducten van een energieleverancier. Deze zakelijke groene stroom en gas is geschikt voor zowel kleine als grote ondernemers. Ook zijn deze energieproducten geschikt voor MKB en ZZP’ers.

Zakelijke groene energie kan worden geconsumeerd door kleinschalige en grootschalige verbruikers:

Ideaal voor klein of groot kantoren, winkels, panden en parkeergarages.

Kortom,zakelijke groene stroom en zakelijke groene gas is ideaal voor elke terrein waar veel stroom en gas wordt verbruikt.

Zakelijke (groene) energieproducten hebben voordelen voor de MKB en de ZZP’er. Bekijk hier de wetgeving en tegemoetkoming.

Voor wie is zakelijke energie bedoeld?

zakelijke-energievergelijker

 •  Bedrijven: Bedrijven zoals AH en Lidl, maar ook de supermarkt en de snackbar om de hoek zijn bedrijven, dus zij behoren ook tot de zakelijke energieverbruikers.
 • Grootverbruikers: Mensen die meer dan de aangegeven volume stroom en gas verbruiken. Er is een bepaalde aansluitwaarde vastgelegd, er komt hieronder meer over de aansluitwaarde voor zakelijke stroom en gas.
 • Kleinverbruikers: Mensen die minder dan de aangegeven volume hieronder stroom en gas verbruiken. (Zakelijke energie is voor kleinverbruikers niet aanbevolen) Gebruik de gewone energievergelijker.
 • MKB: Geregistreerd als MKB? Ideaal voor uw bedrijf.
 • ZZP: Geregistreerd als eenmanszaak? Zakelijke energieproducten zijn ook geschikt voor de ZZP.
 • Speciaal aangewezen door de overheid: Door de overheid geselecteerde instanties, deze instellingen zijn verplicht om zakelijke energieproducten te verbruiken.

Wanneer ben ik grootverbruiker of kleinverbruiker?

Stroom: Hierbij speelt de aansluitwaarde een grote factor. Heb je een aansluitwaarde van stroom die niet groter is dan ( 3 x 80 Ampère)? Dan ben je een kleinverbruiker. Gebruik de gewone energievergelijker, deze vergelijker bevelen we je aan.

Is je aansluitwaarde groter dan de aangegeven ( 3 x 80 ampere)? Je bent dan een grootverbruiker, en zakelijke energieproducten zijn ideaal voor je.

Gas: Ook hier geldt het zelfde principe: Hoeveel M3 gas verbruik je per uur? Is het meer dan 40 M3? Je bent  dan een grootverbruiker. Is het lager dan 40 M3? Je bent dan een kleinverbruiker.

Gaslicht.com heeft een overzicht opgesteld die met name gaat over aansluitingen en aansluitwaardes. Klik hier voor meer info.

zakelijke-energievergelijker-boekhouden

Kan ik als kleinverbruiker ook gebruik maken van zakelijke energieproducten?

Gebruik maken van zakelijke energie is mogelijk, maar wij zullen je adviseren om dit niet te doen. Het heeft totaal geen zin als kleinverbruiker gebruik maken van zakelijke energie. In dit geval betaal je onnodig teveel. Dus ben je een kleinverbruiker, en gaat het om een woning en geen pand of een winkel? Dan is het totaal zinloos om extra te betalen. ZZP en MKB vallen hier buiten.

Is zakelijke energie duurder dan de gewone energie oftewel de particuliere energie?

De antwoord op deze vraag is ja. Zakelijke stroom is duurder dan gewone stroom. Sommige zakelijke energievergelijkers zullen je aangeven dat wanneer je kiest voor zakelijke stroom dat je dan goedkoper zult uitkomen, maar dit is niet waar, en trap er dus niet in.
Gebruik zoals altijd de gewone energie. Deze kun je op de homepage vergelijken.

Met gewone energie vergelijken bespaart men al meer dan genoeg, dus wees blij met wat je zult krijgen. Dit is eerlijk en komt misschien keihard aan, maar we willen je niet achteraf teleurstellen met een eindjaarnota die verdubbeld is. Dit is een valkuil om ervoor te zorgen dat mensen kiezen voor zakelijke stroom, maar nogmaals: Trap er niet in!

Voordelen en nadelen van zakelijke energie:

Voordelen van zakelijke energie op een rij:

 • 1. Zakelijke energie is goedkoper wanneer het gaat om een hoge energieverbruik.
 • 2. Zakelijke energieleveranciers, geven de zakelijke klanten extra aandacht.
 • 3. Zakelijke energieleveranciers, hebben een groot concurrentie onder elkaar, dus profiteren van lage tarieven voor de zakelijke energietarieven is een gunst.
 • 4. Het gebruik Zakelijke stroom is fiscaal aftrekbaar als ZZP’er. Lees hier meer over.
 • 5. Zakelijke energieleverancier geven men ook de mogelijkheid om in eerste instantie te kiezen voor een variabele contract, maar dit wordt niet altijd duidelijk aangegeven.
 • 6. Zakelijke energie, wordt vaak in de vorm van groene stroom aangeboden. Beter voor het milieu, en een plus puntje voor je bedrijf.

Nadelen van zakelijke energie op een rij:

 • 1. Zakelijke energie is niet goedkoper dan de gewone energie, aangezien de energieleveranciers deze zakelijke stroom- en gasproducten vooruit inkopen. En daarom is het dan duurder en ook dit wordt verrekend bij het bepalen van de zakelijke energietarieven.
 • 2. Zakelijke energie wordt na 18:00 minder verbruikt, terwijl de gewone energie na deze tijdstip veel meer verbruikt wordt. De daltarief en de piektarief spelen dus ook een rol, bij het bepalen van zakelijke energietarieven.
 • 3. Gewone energieklanten, dus mensen met een gewone energiecontract, worden beter beschermd door de wet dan de zakelijke energieklanten.
 • 4. Wanneer je een zakelijke energiecontract hebt, en je gaat een contractsbreuk aan, worden er zeer hoge kosten opgelegd. Deze kosten kunnen oplopen van duizend tot tienduizenden euros.
 • 5. Zakelijke energieklanten worden vaak misgeleid door de aangegeven prijzen. Zakelijke energieleveranciers laten vaak een prijsindicatie zien wat exclusief BTW is.

 Kiezen voor een zakelijke energiecontract? #6 Aanbevolen tips die je zou kunnen gebruiken:

 Lees altijd de contractvoorwaarden goed door.

 Bel de energieleverancier voor meer informatie over: aansluitkosten, administratiekosten, prijsopbouw, daltarieven en de piektarieven.

zakelijke-energievergelijker

 Bekijk altijd of de prijs is aangegeven exclusief of inclusief de BTW tarief.

 Wanneer het voor de eerste keer is, neem dan een variabel contract. Zo kom je altijd te weten hoe de overstap naar een zakelijke energieleverancier werkt, en wat voor kosten te verwachten zijn. En je kunt altijd weer zorgeloos overstappen met een variabele energiecontract.

 Wanneer het gaat om een zeer hoge energieverbruik, en je weet exact hoe de zakelijke energie in elkaar zit, en hoe zo een overstap werkt, dan kun je gerust een contract van 3 jaar ondertekenen.

Neem altijd contact op met je boekhouder, om aan meer informatie te komen over de fiscaal aftrek van een zakelijke energie. En voor verdere benodigde fiscale verwachtingen.

 

Beoordeel de energievergelijker en dit artikel voor de volgende bezoekers. Een klein, maar fijn bijdrage.

01. Qurrent Energie Extra Korting

02. Volg Peter op Twitter

03. Like ons op Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

04. Web Only Actie van Engie

06. Ontvang gratis De beste Aanbod.

07. Abonneer voor gratis Luxe Extra's!

08. Kortgeleden Gereageerd:

Duidelijk, stap voor stap uitgelegd. Ik heb het gedeeld en verstuurd naar mn vrienden.

Duidelijk

★★★★★
5 5 1
Duidelijk uitgelegd!
Bedank iedereen die heeft beoordeeld.
Nette website.
Een waardevolle artikel, en een overzichtelijke uitleg.
Zeker een aanrader!
Behulpbaar alle medewerkers! Dank jullie allemaal

Dit vindt je ook wel Interessant:

Qurrent Energie Review | 5 redenen waarom je Qurrent zou moeten kiezen als energieleverancier.

Qurrent Energie is de afgelopen periode velen malen achter elkaar de meest goedkope groene energieleverancier gekozen door onze consumenten. Hoe komt dat?

Lees Meer

Alternatieve Energie en Duurzame Energie | 3 Duurzame Energiebronnen

Alternatieve Energie of Duurzame energie is energie afkomstig van een Natuurlijke bron. Wat zijn de voordelen van duurzame energiebronnen?

Lees Meer

Voordelen Groene Stroom (Groene Energie) | #3 Plus Factoren!

De Voordelen groene stroom verschillen. Mensen willen overstappen naar groene energie omdat, er een aantal factoren zijn die behoren tot groene stroom waarbij mensen een belang of voordeel aan hebben. De ene is zeer blij mee met de kwaliteit van groene stroom, de andere gaat voor 100% groen, tenslotte doen ook veel mensen mee aan de groene energie omdat de groene stroom goedkoper is voor hen.

Lees Meer

De 12 beste Groene Energieleveranciers van Nederland.

Groene energieleveranciers zijn bekend in Nederland, maar nog altijd vergeet men om hiervan te profiteren. Ontvang gratis de beste aanbod in markt.

Lees Meer

Ooit gehoord over Groene Stroom? Groene Energie is de nieuwe Favoriet van overstappers.

Ooit gehoord over Groene Stroom? Groene Energie is de nieuwe Favoriet van overstappers. Bekijk waarom.

Lees Meer

Groene Energievergelijker | In 4 Stappen, de perfecte Aanbod!

Groene Energievergelijker | Deze groene stroomvergelijker is als beste uitgekozen door consumenten! Het is Waardevol en Gratis!

Lees Meer

De 12 beste Groene Energieleveranciers van Nederland.

Groene energieleveranciers zijn bekend in Nederland, maar nog altijd vergeet men om hiervan te profiteren. Ontvang gratis de beste aanbod in markt.

Lees Meer

Ooit gehoord over Groene Stroom? Groene Energie is de nieuwe Favoriet van overstappers.

Ooit gehoord over Groene Stroom? Groene Energie is de nieuwe Favoriet van overstappers. Bekijk waarom.

Lees Meer

Qurrent Energie Review | 5 redenen waarom je Qurrent zou moeten kiezen als energieleverancier.

Qurrent Energie is de afgelopen periode velen malen achter elkaar de meest goedkope groene energieleverancier gekozen door onze consumenten. Hoe komt dat?

Lees Meer

Pin It on Pinterest

Shares